Reiki Healing

Waarom een healing?

Healen betekent letterlijk: heel maken. Een wandeling in de buitenlucht, een goede nachtrust, luisteren naar mooie muziek zijn voorbeelden die helend werken.

Ieder kan zijn zelfgenezend vermogen op deze manier zelf aan het werk zetten, maar soms is er meer voor nodig om blokkades op te heffen. Als je energiehuishouding zodanig uit balans is dat je helemaal op bent dan kan een Reiki Healing uitkomst bieden. Je ontvangt energie en kracht om je eigen balans weer te hervinden.

Hoe werkt een Reiki Healing?

Voordat we beginnen met de behandeling hebben we eerst een kort kennismakingsgesprek. Tijdens de Reiki Healing lig je gekleed op een behandeltafel (met je schoenen uit). De Reiki energie stroomt via mijn handen door je lichaam en de geblokkeerde energie komt in beweging, waardoor emoties, overtuigingen en ‘oud zeer’ losgelaten kunnen worden. Het zelfhelend vermogen wordt aan het werkt gezet. Het brengt ontspanning, rust en balans. Het zorgt ook dat je weer in je kracht komt te staan.

Tijdens de healing mag je gewoon je ogen open houden als je dat graag zou willen. Eventuele vragen die in je opkomen mag je tijdens de healing gewoon stellen.

De duur van de behandeling is ca. 60 minuten.

Reiki Healing op afstand

Als je niet in de gelegenheid bent om zelf naar de praktijk te komen dan kan je kiezen voor een healing op afstand. Ik heb dan een recente foto nodig waarbij ik recht in je ogen kan kijken (bijv. een pasfoto). In overleg spreken we een datum en tijd af wanneer de behandeling zal plaatsvinden.

Na een Reiki Healing

Hoe je reageert op een Reiki Healing is heel persoonlijk. De meeste mensen voelen zich direct na de behandeling erg ontspannen. Het kan zijn dat er door de behandeling afvalstoffen vrij komen in je lichaam. Het is daarom belangrijk om goed te drinken na een behandeling. Deze afvalstoffen kunnen soms voor hoofdpijn zorgen. Het is na een eerste behandeling mogelijk dat eventuele klachten, die je al had zich tijdelijk verergeren. Dit is eigenlijk een goed teken, want dan heeft de Reiki in ieder geval zijn werk gedaan. Alleen is dat meestal niet het gewenste effect. In het begin werkt de Reiki soms wat ruw, vandaar dat verergering kan optreden. Echter meestal na de tweede of derde behandeling zullen de klachten zich verbeteren en gaat de Reiki subtieler werken. Ook kan het zijn dat je merkt dat één bepaald gebied meer opspeelt dan het andere. Het is dan altijd interessant om dit te onthouden en terug te koppelen. Mocht je vragen hebben naar aanleiding van een behandeling, dan mag  je altijd contact met mij opnemen.

Reiki is er voor iedereen. Ik werk zowel met volwassenen, kinderen als dieren. Reiki zal je geven wat op dat moment goed voor je is. Reiki is geen vervanger van de reguliere geneeswijze, maar is een goede aanvulling en ondersteuning.