ENERGIE

Om iemand kracht of energie te sturen is eigenlijk niets anders nodig dan je gedachten op die persoon of gebeurtenis af te stemmen.
Iedereen kan dit dus doen. En vaak doen we het ook al onbewust.
Bijvoorbeeld een kaarsje voor iemand branden of voor iemand bidden.
Omdat je de intentie hebt om iemand of iets energie te sturen zal dat ook gebeuren.
Alles om ons heen is energie en energie kent geen tijd of afstand. Ook al zit die ander aan de andere kant van de wereld kan je daar energie naar toe sturen.

Waarom dan Reiki II? Dat is toch om op afstand te behandelen?
Ja, dat klopt. Bij Reiki II krijg je een inwijding, waarbij het gehele energiesysteem, je aura, de
chakra’s en het centrale energiekanaal, de Sushumna, voor zover mogelijk, verder geopend worden,. Tevens wordt je vibratie (je trilling) verhoogd.
Er wordt in deze fase grote invloed uitgeoefend op het derde oog, het zesde zintuig, waardoor de intuïtieve vermogens, de eigen gevoeligheid en de spirituele groei toenemen.
Jouw kanaal wordt verder geopend en gezuiverd.

Aan de hand van onderstaand verhaal zal ik een voorbeeld geven dat intentie om energie te sturen in principe al voldoende is.
Toen mijn zoontje voetbalde stond ik natuurlijk als trotse moeder vaak langs de lijn te kijken.
Het verbaasde me toen altijd wat er gebeurde als een van de jongens met een blessure op het veld lag. Er werd dan luidkeels om “de spons” geroepen en iemand kwam dan gauw met een waterzak met spons aangelopen. En ja hoor, een paar tellen de spons op de geblesseerde plek en er kon in de meeste gevallen weer verder gespeeld worden.
Wonderspons?
Welnee, de spons werd op de plek gehouden met de intentie om te helen. Degene die de spons voelde ging er ook vanuit dat de spons zijn blessure zou verminderen en het zelfgenezende vermogen van zijn lichaam ging direct aan het werk. Mooi voorbeeld hoe de intentie om te helen zijn werk doet.

Dus mensen: Reiki of geen Reiki, energie sturen kunnen we allemaal.