Rei = Universele Ki = Energie/Kracht

Reiki is een eeuwenoude natuurlijke geneeswijze. Het zet het lichaam aan tot zelfgenezing zodat het fysieke en het emotionele weer in balans kunnen komen. Het vermindert pijn, ontspant, geeft energie, of juist rust, en kan aanzetten tot beslissingen. Reiki werkt nog door ook al is de behandeling voorbij.

De energie wordt doorgeven middels handoplegging op het lichaam. Zijn de handen neergelegd dan komt de verbinding tot stand en kan de energie stromen. Deze energie mag ik doorgeven, ik ben alleen het kanaal waar het doorheen stroomt. Ik ben hier dankbaar voor en doe dit in vertrouwen en met respect naar de ontvanger toe. Wat er eventueel besproken wordt is vertrouwelijk en blijft tussen de ontvanger en mij.

Over de geschiedenis van Reiki is al heel veel geschreven. Er is veel informatie op het internet te vinden. Daarom heb ik gekozen (met respect) om dat hier niet te doen.

Reiki is geen vervanger van arts of medicijn. Bent u ziek, raadpleeg dan eerst uw arts.

Je kunt in je dagelijkse leven veel voordelen van Reiki ondervinden:

  • sneller en beter lichamelijk ontspannen
  • meer innerlijke rust creëren
  • je spirituele ontwikkeling verfijnen
  • pijn en ongemak verlichten
  • zorgen en stress verminderen
  • meer levensvreugde en energie

Regelmatig adviseer ik mijn cliënten om Reiki te leren zodat zij zichzelf kunnen behandelen. Hierdoor krijgen ze meer energie, blijven ze emotioneel beter in balans en zijn ze goed geaard. Lichamelijke- en psychische klachten kunnen dan sterk verminderen. Door het leren van Reiki is het mogelijk om als mens te groeien, bewuster en gezonder te worden.