Graag wil ik even wat kwijt over de Reiki inwijdingen. Vandaag heb ik op Facebook allemaal nonsens gelezen over Reiki,  het zou magie zijn. Je geeft je door de inwijdingen over aan andere machten, welke dat dan ook mogen zijn en Reiki zou zelfs duivels zijn.

Waarom een inwijding ontvangen?

Ieder van ons is verbonden met alle energieën die er in het universum zijn. Waarom dan toch nog inwijdingen ontvangen? De kanalen hebben wij, net zoals een schoorsteen in een huis aanwezig is. Doch wanneer wij de schoorsteen lang niet hebben gebruikt is het raadzaam deze te laten vegen. Een inwijding is, oneerbiedig gezegd, gewoon het vegen van je schoorsteen.

Ieder mens heeft het vermogen om via de handen levensenergie door te geven. Na een inwijding wordt echter niet de eigen levensenergie gegeven maar de universele levensenergie. Deze is onuitputtelijk en wordt per graad in capaciteit versterkt.

Een inwijding is tevens ook een afstemming omdat iemand afgestemd wordt op de bron van de Reiki energie. Voor velen is dat dus God, voor sommigen is dat gewoon de kosmos, de oerkracht. De bron.

 Is Reiki magie?

Neen, want de processen van bewustzijnsverandering hebben hun eigen ritme. De wil kan er geen invloed op uitoefenen. In de volksmond is magie de kunst om natuurkrachten te benutten ten einde wonderbaarlijke successen te boeken. De hoofdzaak van Reiki is liefde en heeft met magie niets te maken.