Balans in persoonlijke veerkracht

We blijken niet altijd even goed in staat te zijn om de juiste balans te vinden tussen de vele eisen die aan ons worden gesteld, zowel privé als op het werk. Bovendien ervaren we onvoldoende persoonlijke veerkracht om spanningen en druk het hoofd te bieden.

Momenteel krijgt de mens in 3,5 maand tijd dezelfde hoeveelheid informatie te verwerken als een vorige generatie tijdens hun hele leven. Ook blijkt uit onderzoek dat de werkdruk in de afgelopen 20 jaar enorm is toegenomen. Dit heeft een nadelig effect op de werktevredenheid. Bovendien geeft het een toename van het aantal stress gerelateerde klachten, zoals RSI, burn-out en chronische vermoeidheid.
Inmiddels is bekend dat ruim 60 procent van het ziekteverzuim geen medische, maar een psychische oorzaak heeft.

Meestal gaat het heel lang goed, totdat de bekende druppel zich aandient: problemen in de privésfeer, een conflict of de zoveelste reorganisatie op het werk. Hierdoor kan extra stress ontstaan die na verloop van tijd niet meer goed te hanteren is.
Veel voorkomende klachten zijn chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid en lusteloosheid, met soms zelfs uitval op het werk tot gevolg.

Praktijk de Bron richt zich als stresscounselor vooral op algemene problemen in het leven, het verbeteren van prestaties met als doel om de cliënt in een korte tijd naar een gewenste situatie te brengen. Ik help u graag bij:

– Het vinden van methodes om stress in uw leven te verminderen
– Het verbeteren van sociale vaardigheden
– Het activeren van zelfdiscipline en motivatie
– Ondersteuning bij het opstellen van een levensplan
– Vergroten van eigen inzicht
– Hulp bij het bepalen van duidelijke doelstellingen
– Het aanleren van nieuwe leefstijlgewoontes, bijv.: op gebied van voeding, beweging en herstelmomenten
– Het creëren van een betere balans tussen werk en privé

Ontdek hoe een gezonde levensstijl u gaat vormen!

Werkwijze

Stresscounseling bestaat uit een reeks vertrouwelijke gesprekken. Een sessie duurt gewoonlijk een uur. Tijdens een intakegesprek bepalen cliënt en counsellor samen het thema. Wat is je dilemma? Waar loop je vast? Wat maakt je gestrest? Stresscounseling is een vorm van kortdurende hulpverlening. Een cliënt heeft vaak al baat bij 5 tot 10 gesprekken.

Het intake consult kost € 35. Vervolgafspraken € 50