Jaren geleden zei iemand tegen me toen hij hoorde dat ik Reiki deed: ach iedereen kan reiki. Ik dacht toen bij mezelf, ja fietsen ook, maar ik zei niets. Toch stak het wel een beetje omdat ik toen net met mijn praktijk was begonnen en nog wat zelfvertrouwen kon gebruiken.

Heden leer ik al bijna 10 jaar aan anderen hoe zij zichzelf en anderen Reiki kunnen geven en ben ontzettend blij dat ook iedereen dit kan leren. Wat is er mooier dan dat je je eigen lichaam tot zelfgenezing kan aanzetten en dat jezelf overal, zelfs als je in de bus zit, Reiki kan geven. Je handen heb je altijd bij je en niemand hoeft er iets van te merken.

Toch bekroop mij onlangs het gevoel van moet ik niet iets meer dan alleen Reiki. Natuurlijk heb ik verschillende cursussen gedaan: stresscounseling, intuïtie 1 en 2, energetisch dierentherapeut en kleurentherapie. Het zijn allen mooie en leerzame cursussen geweest maar toch brengen ze mij allemaal niet wat Reiki wel doet. Als ik in mijn hart kijk dan weet ik dat ik na alle eerlijkheid kan zeggen dat ik super blij ben dat ik Reiki doe en dat ik zou willen dat iedereen dat zou doen. Er is voor mij niets  mooiers dan anderen de liefdevolle energie van Reiki te leren.

Dus nee, ik hoef niet persé iets anders of meer. Dit geeft mij voldoening en ik hoop nog heel lang mensen iets te kunnen leren en bij te staan. Ook dat hoort nl. bij mij. Iedereen die een luisterend oor nodig heeft kan hier terecht. Toevallig, nee natuurlijk niet toevallig haha, hing ik een zelfgemaakt schilderij op met de spreuk: ook halverwege de berg kun je mooi uitzicht hebben. En zo is het, we hoeven niet allemaal te dringen boven op de top.

Dus lieve mensen, wees tevreden met jouw hoogte.