Eerste graad cursus in The Usui System of Reiki

De Eerste graad van Reiki biedt je de mogelijkheid jezelf en anderen met Reiki te behandelen waarbij een proces van innerlijke groei en heling op gang gebracht wordt. Een vooropleiding is niet nodig.

De Reiki-1 cursus wordt gegeven op 3 avonden. De cursus is bij mij thuis in IJsselstein. De cursus wordt altijd in een huiselijke sfeer gegeven voor een groep van minimaal 2 cursisten en maximaal 4 cursisten.

Bij de Eerste graad cursus ligt de nadruk op het behandelen van het lichaam. Het geven van energie oftewel Reiki door middel van aanraking. De handposities worden voorgedaan. Deze worden uiteraard bij elkaar geoefend. Verder delen we onze ervaringen. De geschiedenis van Reiki wordt verteld, hierbij horen ook de vijf Beginselen van Reiki zoals die destijds door Mikao Usui zijn opgesteld. Tijdens deze cursus krijg je vier inwijdingen. Dit is een symbolisch ritueel waardoor je opengesteld wordt als kanaal voor de zelfgenezende kracht, de “Reiki”. Het zorgt er voor dat de energie vrijuit door je lichaam kan stromen.

Vanaf dat moment is de persoon die de inwijding heeft ontvangen een beoefenaar van Reiki.  De inwijding geeft de ontvanger niets nieuws, maar opent en past aan wat altijd al aanwezig was.

Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat mee. Dit is een herinnering aan jouw deelname aan de Eerste graad cursus van Reiki. Het geeft aan dat je alle informatie en inwijdingen van The Usui System of Reiki Healing hebt gehad. Ook krijg je een map met naslagwerk voor thuis.
De kosten van een Reiki Eerste graad cursus zijn € 145.

Wil je ook de tweede graad bij mij volgen dan betaal je nog maar € 125 voor Reiki II. (Pakket Reiki I en II voor € 270)

Door jezelf en anderen te behandelen krijg je uiteindelijk de ervaring die ik je tijdens een cursus niet kan bieden. Ik adviseer dan ook om een maand of drie regelmatig met Reiki te oefenen. Na ongeveer 4-6 weken wordt er nog een (gratis) terugkom-avond of -dagdeel afgesproken om de cursus en jouw ervaringen te evalueren en met de andere cursisten te delen.

INHOUDSOPGAVE CURSUS REIKI I

Wat is Reiki
Geschiedenis van Reiki
Reiki beginselen
De oorspronkelijke indeling in graden
Chakra’s
De 21 dagen van zuiveringsproces
Gronden
Jezelf beschermen
Waarom een inwijding ontvangen?
Richtlijnen geven Reikibehandelingen
Zelfbehandeling
Handposities zelfbehandeling
Behandeling van anderen(op een stoel)
Reiki in de praktijk
Heel jezelf met Reiki
Behandeling van anderen (liggend)
Handposities behandeling liggend