Master-graad in the Usui System of Reiki

Na Reiki I en Reiki II en een periode van werken en oefenen, kan het gebeuren dat iemand zich geroepen voelt om de stap naar het Masterschap te nemen. Om Reiki aan anderen door te geven via groepen en daardoor ook een grotere persoonlijke groei na te streven. De Master- graad (Reiki III) bestaat uit twee onderdelen: Reiki III A en Reiki III B.

REIKI III 
Een opleiding voor Reiki Master A en B duurt 6 tot 12 maanden. Het is namelijk een persoonlijk en spiritueel ontwikkelingsproces en hoelang dat precies duurt, is per persoon verschillend en dus niet exact in tijd aan te geven.

Wanneer kun je deze (beroeps) opleiding volgen?

  • Als je het gevoel hebt dat Reiki een manier van leven voor jou is geworden en je wilt niet alleen mensen behandelen maar het ook graag overdragen aan andere mensen
  • Als je Reiki 1 en 2 hebt en je Reiki 1 cursus minimaal 1 jaar geleden was
  • Als je het belangrijk vindt om Reiki op de traditionele, oorspronkelijke manier te beoefenen, volgens het Reiki Usui System of Natural Healing
  • Als je je verder wilt ontwikkelen op persoonlijk en spiritueel gebied

Reiki III A inwijdingen worden alleen individueel gegeven. De kandidaat wordt ingewijd als Reiki Master in the Usui System of Natural Healing. Bij deze inwijding is er energie op spiritueel niveau betrokken en de persoon die de inwijding ontvangt valt een spirituele heling ten deel. Je kunt nog meer energie doorgeven. Je lichaam begint weer aan een schoonmaakperiode van ongeveer 21 dagen. Je leert het Master-Symbool tekenen en hoe en waar te gebruiken.

Na deze III A-cursus ben je Reiki Master maar nog niet bevoegd Reiki-initiaties en cursussen te geven. De kosten zijn € 250. Je ontvangt het certificaat Reiki Master III A en een map met naslagwerk.

Reiki III B

Als iemand Master-kandidaat is, dan volgt er een periode van begeleiding en oefening. De training bestaat vooral uit het meelopen van Eerste en Tweede graad groepen. De kandidaat moet aantoonbaar de vormen en beginselen van the Usui System of Reiki Healing beheersen. De Master deelt alle kennis, inzichten en ervaring. Het is aan de wijsheid en de ervaring van de Master om te beslissen hoe lang deze begeleiding gaat duren. Je ontvangt de instructies voor het initiëren van anderen. Na afronding van de opleiding ben je Reiki Master en kun je zelf een Reiki cursus geven. Daarmee houdt de begeleiding niet op. Zeker in het begin zal de begeleidend Master nog de nodige ondersteuning geven.

DE OPLEIDING BESTAAT O.A. UIT:

  • Assisteren tijdens Reiki 1 en Reiki 2 cursussen
  • Persoonlijke gesprekken/ ondersteuning
  • Organiseren van maandelijkse Reiki open dagen
  • Lesmateriaal samenstellen
  • De Reiki inwijdingen leren geven

 Eindresultaat:

Een goed opgeleide Reiki Master die zelfstandig en enthousiast cursussen kan geven en zelf goed in balans is. Je ontvangt het certificaat Reiki Master III B en de documentatie om zelf inwijdingen te gaan geven. Kosten zijn € 550.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.